Luchtdrogers en overige onderdelen

AIR-RANGE.eu heeft naast een ruim assortiment aan compressoren ook luchtdrogers, voorcondensatoren en luchttankjes.

Luchtdrogers

Bij het gebruik van gecomprimeerde lucht ontstaat condens/vocht en dat kan voor veel schade zorgen in uw systeem. Daarom hebben wij ook luchtdrogers in ons assortiment die geschikt zijn voor het luchtverbruik dat aan boord van uw voertuig word gebruikt.

De temperatuur van de gecomprimeerde lucht mag niet boven een bepaalde temperatuur zijn als deze de droger ingaat. Dus vaak word gekozen voor een koperleiding als voorcondensator. Deze koelt de druklucht snel af en zorgt daarmee tevens voor een eerste waterafscheiding. Koelleiding maakt AIR-RANGE.eu op maat en naar klantwens. Vraag naar de mogelijkheden.

Wij gebruiken speciaal voor de automotive branche ontwikkelde luchtdrogers. Deze hebben een specifieke karakteristiek dat ze vocht opnemen en weer kunnen loslaten tijdens het regeneren.

Tanks en regeneratietanks

Wij hebben 10L, 20L en 30L tanks standaard in ons assortiment. Om de droger weer 'schoon/droog' te blazen dient een passende regeneratietank te worden gebruikt. Afhankelijk van de hoeveelheid benodigde lucht op het voertuig en de bijbehorende tankinhoud is het mogelijk te bepalen of een 1L of een 2L tankje gebruikt dient te worden voor de regeneratie. Wij adviseren u daar graag over.

Reparatiedelen

Een compressor heeft onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn. Voor al onze compressoren houden wij reparatiedelen in voorraad aan. Leg uw 'versleten' compressor digitaal(foto/video) voor aan onze specialisten en wij kunnen u vaak eenvoudig adviseren over de mogelijkheden van reparatie of een inruil/vervanging.